Städning På Städfirma Som Profession i Stockholm

Städning är ett hett ämne i många sammanhang och är viktig ur flera aspekter. Det handlar i allra högsta grad om hygien och en hälsosam miljö i hemmet, på arbetsplatsen eller exempelvis på gymmet eller annan lokal där människor vistas

På många arbetsplatser kommer människor som arbetar i städbranschen och ser till så det är snyggt och rent på olika sätt. Papperskorgar töms, diskbänkar snyggas till från eventuella kaffekoppar som ställts ifrån sig i hast, diskmaskinen fylls och sätts igång. Toaletter städas varje dag och vissa dagar i veckan ses golv och andra ytor över. Sjukhus är speciella ställen att städa på för den som arbetar med det. Där är självklart hygien och sterila ytor extra viktiga att kunna hantera.

Städare har fått en högre status

Under årens lopp har ordet städare gått från att förknippas med ett lågavlönat jobb till ett viktigt arbete i kugghjulet. Fler och fler har insett vidden av det en städare utför i sin profession och städning stockholm. Ordet städare ändrades till lokalvårdare och höjde statusen lite. Senare kom ordet hygientekniker och statusen på yrket blev än lite högre.

Vilket ord som än används så vet de allra flesta att det handlar om något viktigt.

Det finns otroligt många städfirmor som utför olika slags städningar. En del använder firmabilar med tydliga dekaler om vilka kunder deras företag vänder sig till.

I tiden då miljön är extra viktig att tänka på har några företag varit innovativa och köpt in paketcyklar där städprylar kan läggas av cyklisten som tar sig till kunder för att städa.

Det är också många som arbetar med hemstädningar och har det som yrke. Att städa i andras hem är bland den tyngsta städningen någon kan utföra. Det är flera saker att tänka på än om det exempelvis städas på ett kontor.

Dels behövs det visas stor hänsyn till kunden då denna/denne kanske är hemma under städningen. Många kunder har kanske inte så stort socialt umgänge och då blir den som ska göra fint ett litet bollplank för tankar och funderingar kring sin städfirma. Samtidigt betalar kunden oftast ett pris per timme så det är många i branschen som är duktiga på multitasking, det vill säga att personen i fråga kan göra flera saker samtidigt. Att städa hemma hos människor i deras hem är i allra högsta grad ett serviceyrke.

De riktiga jättarna i städbranschen ses ofta med sina medarbetare på multinationella företag och sjukhus i olika storlekar.

På sjukhus behövs extra utbildning om de anställda hos en städfirma ska rengöra exempelvis en operationssal. Det är extremt viktigt att hålla salen så fri från bakterier som det bara går. Sterilt är ett ord som används då. Det jobbas hela tiden för att hålla den standarden. Likaså på vissa avdelningar där patienter är mycket sjuka och infektionskänsliga.

De som utför städningar i sin profession är riktiga klippor!